Empun blog

Tuesday, December 12, 2006

Uskonto

5. Miksi islaminuskoiset kumartavat mekkaan päin?

Muslimeille on tärkeä rukoilla viisi kertaa päivässä. Arkipäivinä he rukoilevat rukousmatoilla niin työpaikoilla kuin kouluissakin. He kumartuvat maahan saakka pyhään kaupunkiin Mekkaan päin. Muslimien pyhäpäivä on perjantai, jolloin miehet menevät moskeijaan rukoilemaan imaamin johdolla.

45. Mistä islamin uskoiset on keksineet jumalalle nimen Allah?

Islamin uskoiset uskovat vain yhteen jumalaan eli Allahiin. Heidän uskomuksensa on: " Ei ole muuta jumalaa kuin Allah ja Muhamed on hänen profeettansa." Allah nimi on tullut koska jumalan on arabian kielellä Allah.

3. Kuka oli Johan Sebastian Bach? Minkä suuren sävellyksen hän teki?

Bach syntyi vuonna 1685 kuuluisaan saksalaiseen musiikkisukuun. Bach teki päätyönsä Leipzigin Tuomas-kirkon urkurina. Ennen muuta hän oli kuitenkin säveltäjä ja sävelsi lukemattoman määrän urku-, kuoro- ja soitinmusiikkia. Erityisen tunnettuja ovat passiot eli Jeesuksen kärsimyksestä ja kuolemasta kertovat teokset, joiden teksti on evankeliumsta. Bachin Matteus- ja Johannes-passiota esitetään varsinkin pääsiäisen aikaan kaikkialla maailmassa.

Lähteet: Tekijät: Riitta Nisonen, Markku Pyysiäinen ja Markku Töllinen 1999. Suuri Kertomus parempi maailma Toimitus: Heidi Mönkkönen Werner Söderström Osakeyhtiö Sivut: 177 ja 186.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home